Lämpökuvaus

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton rakennusten laadun – ja kunnonarviointi menetelmä.

Lämpökuvausta voidaan käyttää niin uudisrakennusten laadunvalvontamittauksissa kuin vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissa.

Lämpökuvauksen luotettava kuvaustulos ja tulosten tulkinta asettavat kuvaajille ja kuvien tulkitsijalle vaatimukseksi sekä rakennusfysiikan  ja rakenteiden että lämpökameran ja sen sovellusohjelmien riittävän tuntemisen.

Lämpökuvauksella saatavia tietoja :

  1. Hallitsemattomat ilmavuodot jotka usein aiheuttavat kosteus ja homevaurioita rakenteiden sisään sekä lisäävät huomattavasti energian kulutusta ( n. 20%)
  2. Eristeviat  aiheuttavat samat ongelmat kuin edellisessä
  3. Kosteusvauriot
  4. Lattialämmitys kaapelien sekä putkien paikat
  5. Talotekniikan toimivuus

Lämpökuvauksen käyttökohteet:

 

Uudisrakentamisen laadunvalvonta

  • Uudisrakentamisessa lämpökuvauksen hyödyntäminen laadunvarmistamisessa on järkevää ja taloudellisesti kannattavaa, koska mahdollisten virheiden korjaamisesta aiheutuvat kustannukset jäävät alhaisiksi, joissakin tapauksissa niitä ei synny ollenkaan.

 

Vanhat kiinteistöt

  • Asuntokaupan yhteydessä suoritettavalla lämpökuvauksella saadaan kaupankohteena olevasta rakennuksesta tietoa jota ei muuten pystytä helposti ja rakenteita rikkomatta saamaan. Kun myyjä sekä ostaja ovat tietoisia kauppakohteen kunnosta myyntihetkellä, säästytään riitatilanteilta jotka ovat raskaita ja usein taloudellisesti kalliita.

 

  • Asunnon korjaussuunnitelmaa tehtäessä olisi järkevää kartoittaa lämpökuvauksella missä mahdolliset ongelmakohdat ovat ja näin korjaustöiden kokonaiskustannukset pienenevät. Samoin piilossa kulkevat vesijohdot ja sähkökaapelit voidaan merkitä ja näin välttää lisäkustannuksien syntyminen.

 

Lisää tietoa lämpökuvauksesta:

Kari Ruuhilahti 050-4116032

kari@thermofox.fi

Uutisarkisto »

Insinööritoimisto Thermofox Ky, GSM 050 4116 032, email kari@thermofox.fi